KulturVægternes historie

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 230607-FOM-6040-1024x683.jpg

Vores historie er 12-13 år gammel i 2023. 

En god ven af mig, som sad i byrådet (Jens Otto Nystrup) havde gennem længere tid foreslået, at vi (han og jeg) skulle danne et kulturvægterkorps. Han var ihærdig og god til at overtale, så jeg gav efter. 

Han sad på det tidspunkt i kulturudvalget, så det lykkedes af få bevilget de nødvendige midler til dragter, udstyr m.v. Vi allierede os med lokale sangkor og fik derigennem ca. 20 medlemmer. 

Vi afprøvede forskellige ruter, fik god hjælp fra museer i byen, især på det kunstneriske område. Vi endte med at have en rute, hvor vi passerer ca. 14 skulpturer, som vi fortæller om. 

Vi havde god kontakt med lokal komponist, som skrev melodier til vore sange, som Jens Otto skrev teksten til. Vi har endda indspillet dem på cd. Det er ganske enkle sange, som enhver kan lære på kort tid. Vores tur starter 1930 ved det gamle rådhus og slutter samme sted lige før 2100. 

Vi synger undervejs og især, når den lille dame sænkes ned i dit natlogi kl. 2100. Vi modtager honorar fra kommunen og har aftalt, at vi går på hverdagsaftener i juli og august måned. Vi har desværre mistet nogle vægtere, så det kniber i år med at gå alle aftener. Vi kan hyres formedels 1000 kr. af alle, som vil fejre et eller andet. 

Vi holder 1 stor vægterfest om året, hvor ægtefæller er indbudte og alt er betalt. Så har vi derudover holdt et par frokoster. Vi har en bestyrelse på 3 medlemmer. Ove Lillelund, Henning Lorentsen og jeg.  Lad mig høre, som du stadig er interesseret. Hvis ja, vil vi arrangere et møde, hvor du vil blive præsenteret for de øvrige. 

Med stor hilsen Niels Jørgen Lundsgaard.