KulturVægternes spydspis i 2023

3. marts 2023

KulturVægter Jan Graversen blev forleden hædret med årets udmærkelse. Årets spydspis. Det skete ved en årlig sammenkomst for KulturVægterne på Hotel Schaumburg, hvor Henning Lorentsen fremhævede Jan Graversens frivillige arbejdsindsats for byen vægtere.

Han har været aktiv og med i Industri og Håndværkerforeningens sangkor siden 2003 og i Vægterkorpset siden start 2010.

– Begrundelsen for at Jan Graversen skal have spydspidsen er en anerkendelse af det store arbejde han lægger i både den ene og den anden ”klub”.

Jan er altid parat, når der skal bruges en vægter til en ekstra tur, og er altid villig  til at hjælpe til ved enhver anden lejlighed.

Kort sagt, han er én spydspids, udtrykte Henning Lorentsen.

KulturVægterne i Holstebro valgte sidste år at sætte deres sommerbyvandringer i juli og august måned på pause, fordi byens vigtigeste skulptur Kvinde på Kærre ikke var kommet tilbage fra reparationen og opholdet i udlandet. 

Tilbagegangen i besøgstallet siden 10. juli 2021 har været så markant – 67 % – efter uheldet med skulpturen, at KulturVægterne valgte ikke at gå deres normal aftenture i byens gågader og fortælle historier om byens kunst og skulpturer sidste år. 

Fremadrettet er KulturVægterne uafklarede med årets kultur-ture i juli og augudt måned, idet foreningen og Marens VennerLaug ikke ved, hvornår skulpturen Kvinde på Kærre alias Maren kommer tilbage.

Henning Lorentsen overrækker KulturVægterne “Årets Spydspis” til Jan Graversen på Hotel Schaumburg.

“Ingen ved hvordan kunsten kommer til at se ud i morgen.”

– Asger Jorn