Verdenspremiere med Alberto

16. april 2021

BILLETBESTILLING

I næste uge forsvinder en lang række restriktioner. Og fra den 11. juni afskaffes det udendørs forsamlingslingsloft helt. Med sådan en nyhed, som blev kommunikeret i dag af regeringen, kan vi endelig byde velkommen til publikum i Holstebro på Friluftsscenen i Lystanlægget d. 11.-12. juni, siger en meget glad Giacometti Komité.
Få dage efter Marens (Kvinde på kærre) fødselsdag og i anledning af 120-året for fødslen af den anerkendte schweiziske kunstner Alberto Giacometti, har vi nedsat og selvbestaltet Giacometti-komité, der består af: Teaterledere Giuseppe L. Bonifati og Linda Sugataghy, DOO performing arts group / Det Flyvende Teater i Billund, skoleleder Kent Sommer, Balletskolen i Holstebro, direktør Anders Gaardboe Jensen, Holstebro Kunstmuseum og kommunikatør Bent Tilsted, Marens VenneLaug i Holstebro.
Takket også være støtten på 75.000 kr fra Færch Fonden og Holstebro Kommune bevæger showet om Alberto Giacometti sig yderligere 75.000 skridt mod Friluftsscenen i Lystanlægget. Showet, der blev udtænkt som afskedsforestilling i juni 2020 af kunstnerparret Giuseppe Bonifati og Linda Sugataghy, der er stiftere af det nye Det Flyvende Teater i Billund, startede produktionen sidste år. Showet blev på grund af Corona-pandemien udsat til d. 11.-12. juni i år.

Produktionen af det totalteater- og danseshow med 18 unge dansere fra Balletskolen i Holstebro og vigtige nationale og internationale kunstnere fortsætter også i lyset af interessen og godkendelsen fra Den Schweiziske Ambassade i Danmark, som sammen med Holstebro Kunstmuseum vil hjælpe med at sprede live-streaming af showet til museers kanaler, der er værter for den berømte kunstners skulpturer. Holstebro Kunstmuseum vil også vise den berømte grafiske serie Paris sans fin i sin helhed i juni. 
Det officielle præsentation af forestillingen vil ske torsdag d. 6. maj kl. 15.30 ved Maren – Kvinde på Kærre.

Giacometti Komité

Giacometti Komiteen samlet på Holstebro Kunstmuseum.
Fra venstre direktør Anders Vendelboe Jensen, Holstebro Kunstmuseum, skoleleder Kent Sommer, Den Kongelige Balletskole i Holstebro, Linda Sugataghy og Giuseppe Bonifati, DOO performing arts group, idé-skaber af forestillingen Alberto og til højre Bent Tilsted, formand Marens VenneLaug og ejer af Tilsted Com.
Forestillingen ALBERTO har verdenspremiere lørdag 12. juni 2021 – og forpremiere fredag 11. juni 2021 kl. 21 i Lystanlægget i Holstebro. Foto Tommy Bay.
Forestillingen ABERTO opsættes og iscenesættes af DOO performing arts group – Det Flyvende Teater i Billund ved Guiseppe L. Bonifati og Linda Sugataghy – verdenspremiere i juni i Lystanlægget i Holstebro. Foto Tommy Bay.
Alberto lovpriste figuren Kvinde på Kærre alias Maren ved præsentationen af forestillingen ALBERTO, der får verdenspremiere i Holstebro lørdag 12.juni 2021 kl. 21. Billetter kan købes på Place to Book. Foto Tommy Bay.
DOO performning arts group opfører forestillingen ALBERTO i samarbejde med dygtige dansere fra Den Kongelige Balletskole i Holstebro. Foto Tommy Bay.
Alberto sang for Alberto Ciacomettis skulptur Kvinde på Kærre i maj måned foran Det Gamle Råhus i Holstebro. Foto Tommy Bay.
Alberto lagde sig selv i “håndjern” ved præsentationen af forestillingen. Foto Tommy Bay.
Alberto kastede med porcelæn ved præsentationen af forestillingen ALBERTO ved Maren. Foto Tommy Bay.
Alberto beundrer Holstebro smukkeste kvinde, skulpturen Kvinde på Kærre af kunstneren Alberto Ciacometti. Foto Tommy Bay.
Alberto med mini udgaven af Maren, som i virkelighedens verden er Holstebro Pigen. Foto Tommy Bay.
Formanden for Marens Venne-Laug, Bent Tilsted, takker for fremmødet og ønsker DOO performning arts group, Den Kongelige Balletskole i Holstebro pøj-pøj med verdenspremieren i Holstebro i juni måned. Foto Tommy Bay.

“Ingen ved hvordan kunsten kommer til at se ud i morgen.”

– Asger Jorn